Sinterklaasavond am FTSK

Am 6. Dezember organisierte die niederländische Fachschaft den Sinterklaasavond. Hier könnt ihr auf Niederländisch nachlesen, was sich die Fachschaft alles für euch ausgedacht hatte.
Am Ende des Berichts gibt es außerdem eine kurze Zusammenfassung auf Deutsch.


Op vrijdag 5 december organiseerde de Nederlandse Fachschaft ‘Sinterklaasavond’. Iedereen die wilde, kon meedoen met de pakjesavond. Wanneer je een cadeautje meenam, ging je met een cadeautje naar huis, peace of cake. De cadeautjes werden aan het begin van de avond verzameld en zodra iedereen binnen was en de avond lekker op gang kwam, kregen we zowaar bezoek van Zwarte Pieten! Ze hebben, zoals Zwarte Pieten dat doen, de cadeautjes verdeeld en een leuke sfeer gecreëerd. Het was erg leuk om te zien hoeveel cadeautjes er ‘in de zak’ zaten. Elke tafel kreeg een dobbelsteen, waarmee bepaald werd hoe de cadeautjes verdeeld werden. Er zaten ontzettend veel leuke cadeautjes tussen!

De hele avond konden we genieten van lekker eten en drinken. Veel deelnemers van de pakjesavond hadden wat te eten meegenomen, zoals tiramisu, pudding en koekjes. Natuurlijk speelde op de achtergrond Sinterklaasmuziek en hebben we zelf ook Sinterklaasliedjes gezongen. Na het uitpakken van de cadeautjes ging gek genoeg de muziek over in kerstliedjes. De sfeer werd er niet minder om, de meesten bleven lekker zitten en gingen door met kletsen, eten en drinken.

We hebben het erg lang volgehouden met die leuke groep deelnemers. Iedereen ontzettend bedankt voor de gezellige avond en het lekker eten en drinken!

 Am Freitag, den 5. Dezember organisierte die niederländische Fachschaft den „Sinterklaasavond“ am FTSK. Denn der 5. Dezember ist der Todestag vom Heiligen Sint Niklaus und wird in den Niederlanden traditionell gefeiert. Sinterklaas’ Helfer, die Zwarte Pieten, haben uns sogar besucht und mithilfe eines Spiels kleine Geschenke verteilt. Es gab viel selbstgemachtes Essen und leckere warme Getränke, die Atmosphäre war super gemütlich! Es war ein toller Abend. Danke an alle, die dabei waren!


Jitske Van de Kuilen

Kommentar schreiben

Kommentare: 0